Vliv automatické převodovky osobních automobilů na spotřebu paliva - Kolenčík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Táto bakalárska práca sa zaoberá popisom jednotlivých druhov automatických prevodoviek z hľadiska ich konštrukcie. V druhej časti porovnáva vplyv druhov týchto automatických prevodoviek na spotrebu paliva. V poslednej časti práca popisuje ich ekonomickú a technickú náročnosť na výrobu.

This thesis is focused on description of design of principal types of automatic transmissions. In the second part, there is compared the influence on fuel consumption of these transmissions. The last part of the thesis describes the economic and technical difficulty of manufacturing an automatic transmission.
Influence of passenger car automatic transmission on fuel consumption
Keywords: Prevodovka; spotreba; účinnosť; náklady; Transmission; consumption; efficiency; costs