Zařízení pro polohování fotoaparátu - Berčík, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá návrhem polohovacího zařízení pro fotoaparát za účelem použití jako pomocníka při snímání plynulého videa a časosběrů. Je navržen ideální pohon, napájení a sestaven program pro řízení na platformě Arduino. Je také navržena konstrukce upravená pro tisk na 3D tiskárně. Celý systém je následně vyroben a otestován.

This master’s thesis deals with the design of a drive for a camera positioning device that could be used for shooting videos and timelapses. The optimal drive and power supply as well as the steering program based on the Arduino platform program are developed. The construction prototype adapted for printing at 3D printers is also designed. The whole system is then produced and tested.
Camera Positioning Device
Keywords: Fotoaparát; modelování; Inventor; návrh pohonu; programování; Arduino; natáčení; časosběr; Camera; modeling; Inventor; drive design; programming; Arduino; shooting; timelapse