Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Matoušková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace společnosti Liponova, a.s. a návrhy na její zlepšení v období 2014 až 2018. Hodnocení společnosti je založeno na základě metod finanční analýzy, které jsou podrobně popsány v teoretické části. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní společnosti a realizována finanční analýza. Závěr práce je věnován navrženým opatřením, která se odvíjí na základě získaných výsledků.

This bachelor thesis is focused on evaluation of financial situation of company Liponova, a.s. and proposals for its improvement in the period of 2014 to 2018. The evaluation of company is based on the methods of financial analysis, which are describe in detail in the theoretical part. In the practical part of the thesis are theoretical knowledge applied to specific company and financial analysis is realize. The conclusion of bachelor thesis is devoted to the proposed measures, which are determined on the results obtained.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: finanční analýza; rozvaha; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; SLEPTE analýza; financial analysis; balance sheet; ratio indicators; differtial indicators; SLEPTE analysis