Navrhněte metodu měření výkonnosti hashcatu pro různé kombinace parametrů jednotlivých útoků - Pupakis, Sotirios (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Hashcat je program, který je použit pro lámání hesel. Lámání probíhá za použití různých způsobů útoku, které se také můžou kombinovat. Kombinace některých vektorů útoků může vyústit v zhoršenou výkonnost lámání. Cílem této práce je změřit, jak moc kombinace různých útoků ovlivňuje výkonnost lámání hesel, najít nejhorší možné kombinace a porovnat jejich výkon vůči nejlepším kombinacím. Toto nám do budoucna umožní lépe pochopit, jak různé útoky ovlivňují výkonnost lámání a také kterým kombinacím se vyhnout.

Hashcat is a program that is used to crack passwords. It allows the user to choose from different attack types, or to combine them in a combined attack. Combination of some of the attack vectors can result in degraded craking performance. The aim of this thesis is to meassure the performance with different attack combinations, find combinations that result in degraded performance and find out how much performance is not utilised in the worst case scenario against the best case scenario. This will allow us to better understand, how different combinations effect each other and allow us to avoid such cases in the future.
Analysis of Hashcat Performance under Different Combinations of Attacks and Their Parameters
Keywords: hashcat; lámání hesel; měření výkonnosti; hashcat; password cracking