Rodinný dům - Vykopal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem mé práce bylo vytvořit rodinný dům s ohledem na svažitý terén. Dům je rozdělen na obytnou část a garáž. Hlavní vstup je situován na sever. Vchází se do prvního podlaží, kde se nachází společenská část s kuchyní. Ve druhém podlaží je část klidová s ložnicí a dvěma dětskými pokoji. Konstrukční systém je tvořen zděným systémem s provětrávanou fasádou a dřevěným masivním obkladem. Dům je částečně podsklepený a je vyzděn ze ztraceného bednění. V suterénu je pracovna, posilovna, pokoj pro hosty a technická místnost, která je spojena s koupelnou. Přímo ze suterénu je východ na prostornou zahradu. Střešní konstrukce rodinného domu je navržena jako vegetační střecha s extenzivním ozeleněním.

The aim of my thesis was to create a detached house on the slope. House is divided into a living area and a garage. The main entrance is situated to the north. You enter to the ground floor where you can find living room with the kitchen. On the first floor are bedrooms. Structural system is made of bricks with ventilated facade and timber cladding. House has a partial basement which is built of permanent formwork. In the basement, there is a study, gym, guest room and utility room with a bathroom. You can enter a garden directly from the basement. Roof of the detached house is designed as an extensive green roof.
Detached House
Keywords: Novostavba; rodinný dům ve svahu; částečné podsklepení; zděný systém; provětrávaná fasáda; dřevěná fasáda; plochá střecha; zelená střecha; New building; detached house on the slope; partial basement; masonry system; ventilated facade; timber cladding; flat roof; green roof