Záložní zdroj (UPS) - Suchý, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na téma Záložní zdroj (UPS), název je odvozen z anglické použité zkratky Uninterruptible Power Supply neboli zdroj nepřetržitého napájení. Současná doba vyžaduje v mnoho odvětvích nepřetržitou dodávku elektrické energie, proto je důležité mít dané téma na mysli a je potřeba ho neustále rozvíjet. V práci jsou zmíněny jednotlivé typy záložních zdrojů, jejich způsob a místa využití. Práce obsahuje návrh blokového schématu pro monitor na jednotce intenzivní péče. Dále přesně definované požadavky na dílčí bloky, včetně návrhu pro automatické dobíjení akumulátoru, u kterého předpokládáme kapacitu 50Ah.

My Bachelor's thesis deals with the question of Uninterruptible Power Supply (UPS). Continual power supply is required in many branches of the industry at the present time. It is very important to provide for question of UPS and it is necessary to evolve that. My qualified work refers to singular types of back-up power supplies, their possibilities and places of application. The work includes the proposal of block scheme for monitor located in the ward of intensive care, defined requires for each type of blocks and proposal of automatic packaging battery with 50Ah capacity.
Uninterruble Power Supply (UPS)
Keywords: Topologie; způsob zálohování; délka zálohování; zdroj energie; blokové schéma.; Topology; method back up; back up longitude; energy source; block scheme.