Statistické hodnocení výstupů kontrolního systému při výrobě požárních automobilů - Nikl, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením výstupů kontrolního systému při výrobě požárních automobilů. V první části je zhodnocen kontrolní systém společnosti THT, s.r.o. Druhá, teoretická část, popisuje 7 základních nástrojů jakosti, které představují nástroje sloužící k odhalování a analyzování problémů s jakostí. Ve třetí, praktické části, je popsán navržený program, který slouží jako jednoduchý nástroj k identifikaci nejvíce frekventovaných neshod na požárních automobilech. V závěrečné části je zhodnoceno zavedení navrhovaného programu ve společnosti.

This thesis deals with the evaluation of the control system outputs in the production of fire car. In the first part of thesis is evaluated control system by company THT, Ltd.. The second, theoretical part, describes the seven basic quality tools, which represents tools for detection and analyzing of quality problems. In the third, practical part, is describes the proposed program, which serves as a simple tool for identification of the most frequent disagreements in the fire engines. In the final part is evaluated implementation of the proposed program in the company.
Statistical classification exit checking system at production fire car
Keywords: Neshoda; vývojový diagram; formulář pro sběr údajů; Paretova analýza; histogram; Ishikawův diagram; bodový diagram; regulační diagram.; Disagreement; flowchart; data collection form; Pareto analysis; histogram; Ishikawa diagram; diagram of points; control chart.