Ramenový nosič kontejnerů NKR130V - Derka, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá pevnostní analýzou základního rámu a nakládacích ramen ramenového nosiče kontejnerů. K výpočtu zatěžovacích stavů je použita dynamická simulace. Výsledky simulace jsou použity jako okrajové podmínky pro výpočet pevnostní analýzy metodou konečných prvků (MKP). Výsledky analýzy byly vyhodnoceny a na jejich základě byly provedeny úpravy konstrukce. Součástí práce je výkresová dokumentace navržených úprav.

This master’s thesis deals with a strength analysis of the main frame and loading arms of a skip loader. For a calculation of load states is used a dynamic simulation and its results are used as a boundary conditions for the strength analysis using finite element method (FEM). The results of the analysis is evaluated and on theirs basis are designed a construction improvements. The part of the thesis is drawings documentation of the construction improvements.
Skip loader NKR130V
Keywords: ramenový nosič kontejnerů; dynamická simulace; zatěžovací stav; pevnostní analýza; metoda konečných prvků (MKP); skip loader; dynamic simulation; load state; strength analysis; the finite element method (FEM)