Návrh univerzálnej kabeláže v spoločnosti KUKA ENCO Werkzeugbau - Blaho, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom univerzálnej kabeláže pre spoločnosť KUKA ENCO Werkzeugbau. Súčasťou práce je analýza súčasného stavu a požiadaviek spoločnosti. Popisuje technické riešenie kabelážneho systému, ktoré vychádza z teoretického návrhu založeného na príslušných normách.

This bachelor’s thesis engages in universal wiring network model for KUKA ENCO Werkzeugbau company. Part of this thesis is the analysis of current situation and company´s requierements. It describes technical solution of cabling system, which comes out from theoretical concept based on corresponding standards.
Generic wiring network design in company KUKA ENCO Werkzeugbau
Keywords: návrh univerzálnej kabeláže; štruktúrovaná kabeláž; LAN; ethernet; switch; rack; patch panel; generic wiring network design; structured cabelway; LAN; ethernet; switch; rack; patch panel