Analýza virtuální měny Bitcoin a tvorba predikčního modelu - Okruhľanský, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Predmetom bakalárskej práce je analýza problematiky virtuálnej meny Bitcoin. Teoretická časť sa zaoberá vysvetlením podstaty tejto virtuálnej meny, jej technickou implementáciou, problematikou bezpečnosti, priblížením právneho hľadiska, ďalej sa praktická časť venuje teoretickému vysvetleniu technickej a fundamentálnej analýzy a približuje aj základy psychologickej analýzy. V praktickej časti je analyzovaný vývoj kurzu bitcoinu od jeho vzniku po súčasnosť prostredníctvom fundamentálnej, technickej a psychologickej analýzy. Napokon sa práca venuje tvorbe predikčného modelu na základe uvedených analýz.

The subject of my bachelor's thesis is the analysis of Bitcoin virtual currency. Teoretical part of my thesis is about how bitcoin essentialy works, how it is technicaly implemented, safety issues, legal point of view. Applied part is dedicated to teoretical explanation of technical, fundamental and pychological analysis. In applied part I also analyse exchange prices of bitcoin from its creation until present day by using technical, fundamental and pychological analysis. Last part of my bachelor's thesis is making a prediction model based on fundamental and technical analysis.
Analysis of Bitcoin Virtual Currency and Prediction Model
Keywords: Virtuálna mena; Bitcoin; predikčný model; fundamentálna analýza; technická analýza; grafická analýza; Virtual currency; Bitcoin; prediction model; fundamental analysis; technical analysis; graphic analysis