Web rozhraní malé sluneční elektrárny - Škvařil, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce se zabývá problematikou využití solární energie ve fotovoltaických systémech, konkrétně produktovým portfoliem firmy Fronius. Práce je zaměřena na implementaci webového rozhraní pro modulární systém solárních fotovoltaických elektráren firmy Fronius, který slouží jako systém pro zobrazování statistických údajů, vykreslování grafů a pro monitorování solárního systému. Cílem webového rozhraní je postihnout celý rozsah možných konfigurací solárního systému, autonomně fungovat s využitím autodetekční a autokonfigurační schopnosti. Pro implementaci webového rozhraní bude použita technologie PHP5 a MySQL4 a zásady objektově orientovaného přístupu v programování.

This thesis is focused on practical usage of solar energy in photovoltaic systems and on the Fronius product portfolio. It is also focused on implementation of web interface for modular solar photovoltaic Fronius powerstations system. It is purposed on displaying statistic data, drawing charts and solar system monitoring. This system is desired to act autonomic and self-configurable. System will be implemented using the PHP5, MySQL4 technologies and object oriented programming technique.
Solar Powerstation Web Interface
Keywords: solární energie; fotovoltaika; solární panel; webové rozhraní; solar energy; photovoltaic; solar panel; web interface