Zavěšení kol sportovního automobilu - Martínek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem zavěšení přední a zadní nápravy jednosedadlového sportovního vozu. Po teoretickém úvodu do problematiky následuje návrh a optimalizace geometrických parametrů náprav. Další část je zaměřena na výpočty odpružení vozidla a na sestrojení řízení. Na závěr jsou uvedena konstrukční řešení jednotlivých dílů.

This thesis deals with design of front and rear suspension of single-seater sports car. Design and optimization of geometrical parametres of axles is followed after theoretical introduction. Another section is concerned with calculation of the vehicle suspension and design of the steering. The construction of individual components is described in the final section.
Sport car suspension
Keywords: zavěšení kol; odpružení kol; řízení; náprava; geometrie kol; wheel suspension; springing; steering; axle; wheel geometry