Možnosti využití výpočetních systémů při návrhu elektrického rozvaděče - Stejskal, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Cílem Bakalářské práce je popsat CAD systémy, které používají konstruktéři pří navrhování elektrického rozvaděče a elektrické sítě. V práci jsou popsány hlavní možnosti těchto systémů, dále pak jaké datové formáty jsou jimi podporovány pro export a import dat. V druhé části práce se zabývám navrhováním elektrického rozváděče a jeho typovým zkouškám. Při návrhu se zajím pouze o tepelnou a zkratovou odolnost. U zkoušek rozváděčů se zaobírám také pouze těmito dvěma vlastnostmi.

The main goal of my bachelor's thesis is to descriebe the CAD systems that are used by engineers to design the electric switchboard and the electric network. In my thesis I descriebed the main options of these systems. The other thing is which data formats are supported for data export and import. In the second part of my thesis I'm dealing with designing the electric switchboard and his type-testing. I'm only interested in the thermal and short circuit endurance during the designing part and during the switchboards testing part as well.
Possibilities of usage of computational systems for switchgear assembly design
Keywords: 3D CAD systémy; AutoCAD; EPLAN; Inventor; SchémataCAD; ANSYS; 3D CAD systems; AutoCAD; EPLAN; Inventor; SchemataCAD; ANSYS