Centrum umění a řemesla - Kadubcová, Denisa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem samostatně stojícího centra volného času. Budova se nachází na konkrétním pozemku katastrálního území města Brna, přesněji v Útěchově u Brna. Cílem práce bylo vytvoření objektu vyhovujícímu svým dispozičním řešením požadavkům na provoz centra volného času pro děti a dospělé. Budova je navržena jako nepodsklepená, dvoupodlažní s plochou střechou. Pro nosné stěny byl navržen systém rámové dřevostavby s vloženou tepelnou izolací a s ETICS u obvodových stěn. Pro konstrukci stropu a střechy bylo použito nosného systému Posi-joist dřevěno-ocelových nosníků. Součástí práce je také požární a tepelně-technické posouzení.

This Master’s Thesis deals with a design of a detached Leisure center. The building is situated on a specific plot of cadastral area of Brno city, more precisely in Útěchov u Brna. The aim was to create an object suitable by its disposition solution for requirements of leisure center for children and adults. The building is designed as basementless, with two above-ground floors topped by flat roof. Wooden frame system with inserted thermal insulation and ETICS system in case of peripheral walls was proposed for load-bearing walls. Load-bearing structure of ceiling and roof is made by wooden-steel Posi-joist beams. The work also includes fire safety and thermo-technical assessment.
Arts and crafts centre
Keywords: Centrum volného času; rámová dřevostavba; plochá střecha; Posi-joist; zelená střecha.; Leisure center; wooden frame system; flat roof; Posi-joist; green roof.