Terminál mezinárodního letiště Brno - Jančar, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Předmětem diplomové práce je vypracovat statický a konstrukční návrh nosné ocelové haly odletového terminálu mezinárodního letiště Brno. Návrh je zpracován ve dvou variantách. Výška budovy v nejvyšším bodě je cca 15 m. Konstrukce je obdélníkového půdorysu o rozměrech 80 x 40 m. Pro vybranou variantu je proveden výpočet spojů, kotvení a vypracována výkresová dokumentace. Objekt byl navržen v souladu s platnými normami na mezní stav únosnosti a na mezní stav použitelnosti.

The aim of the diploma thesis is make a structural design of load carrying steel structure of terminal international airport Brno. The project is designed in two options. The height of the building in highest point is 15 m. The object has rectangular ground floor plan with proportions of 80 x 40 m. For selected option the check of joints and anchorage is performed as well as the design drawings. The object was designed according to currently valid standarts to the ultimate limit states and serviceability limit states.
Terminal of Brno International Airport
Keywords: Ocel; Ocelová konstrukce; letištní terminál; statické posouzení; trojboký příhradový vazník; zaoblený vazník; čepový spoj; kotvení; Steel; Steel structure; air terminal; static check; triangular truss girder; rounded girder; pin join; anchorage