Sportovně relaxační centrum - Flodrová, Helena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce se zabývá novostavbou sportovně relaxačního centra, situovaného v blízkosti Univerzitního kampusu Masarykovy univerzity v Brně-Bohunicích. Jedná se o dvoupodlažní nepodsklepený objekt, osazený do mírně svažitého terénu v zadní části ulice Netroufalky. Budova má dva dilatační celky a to celek se sportovní halou a squashovými kurty a celek se šatnami, wellness částí a administrativou. Konstrukční systém je monolitický betonový se zděnými obvodovými stěnami ze systému Porotherm, stejně jako dělící vnitřní příčky. Sportovní hala s parabolickým obloukem má ocelový konstrukční systém, který není řešen. Obvodový plášť je pokryt lamelami Kalzip. Vedle objektu se nachází parkoviště pro klienty centra.

Diploma thesis deals with new building sports and relaxation centre. Building is situated near Masaryk university campus in Brno-Bohunice. The building is two-storey, without cellar, set in a slightly sloping terrain at the back of the street Netroufalky. The building has two movement units. One unit contains sports hall and squash court and second unit contains cloakrooms, wellness part and administration. Structural system is cast-in-place concrete with masonry external wall of Porotherm. Internal wall are also from Porotherm. Sports hall with parabolic arch has steel structural system, that isn´t part of project. Curtain wall is covered with lamella Kalzip. Next to the building is parking place for clients.
Sports and Relaxation Centre
Keywords: Sportovní centrum; dvoupodlažní; nepodsklepený; wellness; sauny; squash; multifunkční hala; Kalzip; Sports centre; two-storey; cellarless; wellness; sauna; squash; multifunctional hall; Kalzip