Hala pro sklenářskou výrobu - Kelar, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalářská práce se zabývá statickým návrhem ocelové haly pro sklenářskou výrobu. Půdorysné rozměry jsou 9,24 m x 24,51 m. Jako základní materiál je použita ocel S355. Z konstrukčního hlediska příčné vazby se jedná o trojkloubový rám. Jednotlivé rámy jsou spojeny vaznicemi a paždíky. Tuhost celé haly je zajištěna pomoci tuhých rámových rohů v příčném směru a příčnými ztužidly ve směru podélném. Součástí návrhu je i jeřábová dráha pro jeřáb od firmy Demag s nosností 5t. Konstrukce je navržena dle platných norem ČSN EN a vyhovuje na mezní stav únosnosti i mezní stav použitelnosti. Ke statickému výpočtu byl použit software RFEM 5.07.03 od společnosti Dlubal.

The bachelor's thesis deal with structural design of Glazier's hall. Dimension of the hall are 9,24 m x 24,51 m. The basic material is steel S355. The main frame is three-hidged frame. Each frames are connected by the purlins and girts. Spatial rigidity of the structure is provided by the rigid frame corners and sway bracings. Part of the design is crane runway for bridge crane from Demag company with load capacity of 5 t. Structure i designed in compliance with valid standards of ČSN EN and corresponds with ultimate and serviceability limit state. For structural design was used software RFEM 5.07.03 of Dlubal company.
Glazier's Hall
Keywords: Ocelová konstrukce; hala; ocel; trojkloubový rám; jeřábová dráha; mostový jeřáb; ztužidlo; vaznice; paždík; sloup; spoj; svar; šroub; Steel structure; hall; steel; three-hidged frame; crane runway; bridge crane; bracing; purlin; girt; column; joint; weld; bolt