Tvorba účelové mapy v Moravském krasu - Soldán, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Hlavním cílem této předkládané bakalářské práce je zaměření části lokality Holštejn a vytvoření její účelové mapy. V terénu jsou změřeny prvky polohopisu, výškopisu, nadzemní znaky inženýrských sítí, terénní hrany, vstupy do jeskyní. Práce je vyhotovená v měřítku 1:500. Pro práci jsou použity metody: tachymetrie s využitím elektronických dálkoměrů, polygonový pořad a GNSS. Účelová mapa je zpracována v grafickém programu Microstation v elektronické i papírové podobě. Jelikož toto území doposud nebylo zaměřeno, může tato účelová mapa sloužit jako podklad pro chráněnou krajinnou oblast a obec.

The main aim of this submitted bachelor thesis is to survey the Holštejn locality and creating its purpose map. In the field are measured elements of topography, elevation, above ground signs of utilities, field edges, entrances to caves. The work is drawn at a scale of 1:500. For the work are used methods: tacheometry by electronic rangefinders, traverse and GNSS. Purpose map is processed in a graphics program Microstation in electronic and paper form. Since this area has not yet been surveyed, this purpose map might serve as a basis for a protected landscape area and community.
Creation of thematic map in the Moravian Karst
Keywords: Holštejn; účelová mapa; polygonový pořad; polohopis; výškopis; podrobný bod; Holštejn; thematic map; traverse; planimetry; altimetry; detailed survey point.