Komparátor výsledků testů - Čerbák, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Tato bakalářská práce se zaobírá tématem testování OpenJDK ve firmě Red Hat a jak toto testování zefektivnit. Jeden z hlavních problémů při testování je porovnání, zda určitý test spadl pouze na jedné variantě testovací sady nebo na více variantách (jedna testovací sada se stejnými testy má mnoho variant – liší se například v operačních systémech, běhové architektuře, atd.). Kvůli tomuto je v této práci navrhnut a implementován nástroj pro porovnávání výsledků testů právě na odlišných varintách jedné testovací sady. Tento nástroj je implementován v programovacím jazyce Java a může běžet samostatně jako CLI program nebo ve speciálním webovém prostředí. Tento komparátor je zároveň součástí takzvaného Jtreg pluginu, což je open source rozšíření do nástroje Jenkins, které se používá v OpenJDK QA týmu firmy Red Hat. Samotný nástroj umožňuje spoustu věcí, například filtrování testovacích sad pro porovnání, vytvoření porovnávací tabulky spadlých testů, tabulky s podobností stack trace spadlých testů nebo třeba tabulky porovnávající výsledek sestavení jednotlivých testovacích sad.

This bachelor's thesis deals with the topic of OpenJDK testing in Red Hat and how to make this testing more efficient. One of the main problems when testing is comparing whether a particular test failed on only one variant of a test suite or on multiple variants (one test suite with the same tests has many variants – they differ, for example, in operating systems, runtime architecture, etc.). Because of this, in this thesis, a tool is designed and implemented to compare test results on different variants of a test suite. This tool is implemented in the Java programming language and can run standalone as a CLI program or in a dedicated web environment. This comparator is also part of a so-called Jtreg plugin, which is an open source plugin to Jenkins that is used by the OpenJDK QA team at Red Hat. The tool itself allows you to do a lot of things, such as filtering test suites for comparison, creating a failed tests comparison table, a failed tests stack trace similarity table, or a table comparing the build result of individual test suites.
Comparator of Test Results
Keywords: komparátor; OpenJDK; testování; Red Hat; quality assurance; Java; Jenkins; jednotkové testy; JUnit; Jtreg; comparator; OpenJDK; testing; Red Hat; quality assurance; Java; Jenkins; unit tests; JUnit; Jtreg