Automatické kolorování videa - Mikeska, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Tato práce se zabývá plně automatickým kolorováním videa a fotografií pomocí konvolučních neuronových sítí. Shrnuje dosavadní přístupy, architektury a různé chybové funkce. V rámci práce jsou navrženy a natrénovány různé varianty neuronových sítí s různými chybovými funkcemi pro automatické kolorování. Nejlepší kombinace zvládá kolorovat velké množství scén a je demonstrována její schopnost kolorovat dostatečně koherentní video.

This thesis deals with fully automatic colorization of video and images using convolutional neural networks. It summarizes existing approaches, architectures and several objective functions. In this thesis several neural networks with different objective functions are implemented and trained for automatic colorization. The best of them is able to colorize large diversity of scenes and is sufficient to produce coherently colorized video.
Automatic Video Colorization
Keywords: neuronové sítě; konvoluční neuronové sítě; automatické kolorování; GAN; počítačové vidění; neural networks; convolutional neural networks; automatic colorization; GAN; computer vision