Volba formy podnikání z pohledu daně z příjmů - Nosek, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Bakalářská práce se zabývá volbou vhodné formy podnikání pro konkrétní společnost. Hlavním kritériem výběru je výše zdanění příjmů u konkrétní formy podnikání, avšak přihlíží se i k dalším faktorům. V práci jsou porovnávány tři vybrané formy podnikání. Dále je představena konkrétní společnost. Následně je určena výše daně z příjmů pro každou formu podnikání. Na závěr jsou výsledky vyhodnoceny a je vybrána nejvýhodnější varianta.

The bachelor’s thesis deals with selecting the appropriate form of business for a particular company. The main selection criterion is the amount of income tax for specific forms of business, but it also takes account of other factors. The thesis compares three selected forms of business. There is also presented the particular company. Subsequently the amount of income tax for every form of business is determined. In conclusion, the results are evaluated and the best option is selected.
The Choice of Business Form from the Perspective of Income Tax
Keywords: Daň z příjmů; daňová optimalizace; společnost s ručením omezeným; komanditní společnost; veřejná obchodní společnost; forma podnikání; Income tax; tax optimization; limited liability company; limited partnership; public company; forms of business organization