Zařízení civilní ochrany pro zabezpečení dekontaminace osob - Fiala, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2010)
V moderní době je riziko úniků nebezpečných chemických látek, či jejich zneužití proti civilnímu obyvatelstvu velmi vysoké. I malá skupina lidí dokáže vytvořit hrozbu pro velkou část populace. Řešení se nachází ve správné přípravě, řešení a realizací projektů v oboru ochrany obyvatelstva na zvládnutí všech mimořádných stavů, tedy i správné řešení hromadné dekontaminace osob při CBRN událostech.

The risk of leakage of dangerous chemicals, or their misuse against the civilian population is very high in modern times. Even a small group of people can create(be) a threat to a large population. The solution is in properly training, solutions and implementation of projects in the field of population protection to cope with any emergency situation,so including the right solution for mass decontamination of people in CBRN events.
Facilities of Civil Protection for Decontamination of Persons
Keywords: Dekontaminace; zařízení civilní ochrany; výcvik; organizace; materiálové zabezpečení; Decontamination; civil protection facility; training; organization; material security