Požární stanice - Herman, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem řešení diplomové práce je novostavba požární stanice typu P v městské části Brno - Líšeň. Objekt se skládá ze tří částí, hlavní budovy, garáže požárních vozidel a garáže užitkových vozidel. Hlavní vstup a výjezd vozidel je orientován na jihozápad. Části garáží jsou jednopodlažní, část hlavní budovy má pak podlaží dvě. Zastřešení objektu je řešeno střechami šikmými s plechovou krytinou. Základové konstrukce jsou betonové i železobetonové. Konstrukční systém je částečně zděný a částečně železobetonový skeletový.

Processed topic of final thesis is fire station type P in Brno - Líšeň. Object is composed from three parts, main building, garage for fire vehicles and garage for other vehicles. Main entrance and exits from the garages are situated on southeast. Garages are single-storey, main building has two floors. Object has a pitched roofs with metal roofing. Foundations are from concrete and reinforced concrete. Structural system is partly masonry and partly reinforced concrete frame.
Fire Station
Keywords: Požární stanice; zděný objekt; železobetonový skelet; montovaná stropní konstrukce; zateplený sádrokartonový podhled; kontaktní zateplovací systém ETICS; šikmá střecha; plechová krytina; hlavní budova; garáž; Fire station; masonry system; reinforced concrete frame; prefabricated floor; insulated plasterboard ceiling; contact thermal insulation system (ETICS); sloped roof; metal roofing; main building; garage