Klientská část systému pro správu projektové dokumentace - Bým, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem této práce je navrhnout obecně použitelný verzovací systém pro správu elektronických dokumentů různých typů, detailněji navrhnout a implementovat klientskou část tohoto systému (založeném na modelu klient-server). Implementace je postavena na platformě .NET. Tento text také popisuje obecné přístupy k verzování v různých systémech a poskytuje přehled nad principy existujících verzovacích systémů s důrazem na interakci s uživatelem.

The goal of this work is to design a generally useful versioning system for the administration of different types of electronics documents, to design in detail and to implement the client part of this system (based on the client-server model). The implementation is built on .NET platform. This text also describes general approaches to versioning in different systems and shows a survey over the principles of the existing versioning systems with respect to the interaction with user.
Client Part of the Project Documentation Management System
Keywords: verzovací systém; verzování; správa verzí; verze souboru; revize souboru; LCS; nejdelší společná podposloupnost; problém vzdálenosti změn; XML serializace .NET; pracovní prostor verzovacího systému; versioning system; versioning; revision control; file version; file revision; LCS; longest common subsequence; edit distance problem; XML .NET serialization; version system working space