Zadní rám lesní vyvážečky L520 - Koumar, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá pevnostní analýzou zadního rámu lesní vyvážečky LVS 520 a navržení úprav tohoto rámu. Hlavní částí této práce je pevnostní kontrola nosného rámu původní konstrukce pomocí metody konečných prvků. Dále navržení vhodných konstrukčních úprav a pevnostní analýza upravené konstrukce rámu. Tato diplomová práce byla vypracována ve spolupráci s firmou Strojírna Novotný s.r.o..

This master’s thesis deals with strength analysis rear frame of forwarder LVS 520 and propose modifications of this frame. The main part of this work is strength analysis of the supporting frame of the original construction by the help of the finite elements method. Further the design of suitable structural modifications and strength analysis of the modified construction of frame. This master’s thesis has been prepared with Strojírna Novotný s.r.o. company cooperation.
Rear frame of Forwarder L520
Keywords: Lesní vyvážečka Novotný LVS 520; pevnostní analýza; rám; metoda konečných prvků; vyvážení dříví; Forwarder Novotný LVS 520; strength analysis; frame; FEM (finite elements method); wood carrying