Softwarový framework pro standardizaci PLC programu - Hrubý, Otto (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato práce se zabývá standardizací softwaru pro PLC v rámci firemního využití. Cílem práce bylo navrhnout a implementovat program pro jednoúčelová zařízení používané v assembly procesu a program pro komunikaci umožňující nasazení zařízení v Master-Slave systému v roli slave. Program využívá prvky z normy IEC 61131-3, aby byla zabezpečena snadná přenositelnost programu pro různá vývojová prostředí. Software byl navržen tak, aby se dal lehce používat a měnit pro různá zařízení.

This thesis deals with standardization of PLC software used in company. The aim of this thesis was to design program for single-purpose machine used in assembly process and communication program to allow machines to be used in Master-Slave system as Slave. The programs use elements from IEC 61131-3 to make them portable among different integrated development environments. The software was designed to be easily reusable and modifiable for different machines.
Software Framework for PLC Program Standardization
Keywords: PLC; IEC 61131-3; framework; jednoúčelové zařízení; konečný stavový automat; PLC; IEC 61131-3; framework; single-purpose machine; finite state machine