Výstavní pavilon - Očadlík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem diplomové práce bylo navrhnout a posoudit nosnou ocelovou konstrukci výstavního pavilonu. Podkladem pro návrh byla předaná dispozice stavby. Posouzení vycházelo z evropských a českých technických norem ČSN EN v soustavě "Eurokódů", platných v době zpracování práce. Stavba je uvažována v lokalitě Zlín. Výstavní pavilon je v půdoryse obdélníkového tvaru se stranami 45,0 m v příčném směru a 48,0 m ve směru podélném. Střecha objektu je v krajních polích řešena jako plochá a v centrální části jako oblouková. Osová vzdálenost příčné vazby nosné konstrukce je 6,0 m. Statický výpočet hlavních nosných prvků byl proveden v programu Dlubal RFEM v.5.07. Ručním výpočtem pak byly ověřeny vybrané prvky konstrukce včetně spojů a kotvení sloupů k základové patce.

The aim of the final thesis was to design and check the steel loadbearing structure of the exhibition pavilon. The basis for the structural design was a specified building layout. The assessment of the structure was made according to valid czech and european standards, including the system of "Eurocodes". Construction is situated in Zlin. The rectangular plan of the building is 45,0 m wide and 48,0 m long. The peripheral field of the roof is flat, while the central field is designed as a barrel roof. Main truss was designed with 6,0 m centre to centre distance. Structural design of the main loadbearing elements was made by the Dlubal RFEM v.5.07 software. Selected structure elements, including joints and column anchors were verified manualy.
Exhibition Pavilion
Keywords: Ocelová konstrukce; nosný systém; příhradový vazník; Vierendeelův nosník; vaznice; spřažená stropní konstrukce; plochá střecha; oblouková střecha; Steel structure; load-bearing system; truss girder; Vierendeel girder; purlin; composite floor slab; flat roof; barrel roof