Vliv žárového zinkování na vlastnosti vysokopevnostích ocelí - Křemen, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Diplomová práce se zabývá vlivem žárového zinkování na vlastnosti vysokopevnostních ocelí. Žárové zinkování nepříznivě ovlivňuje mechanické vlastnosti vysokopevnostních ocelí. Tato práce se také zabývá vlivem žárového zinkování na tvrdost vysokopevnostních ocelí. Úkolem je posoudit do jaké meze kluzu lze oceli zinkovat.

This thesis deals with the influence of hod dip galvanizing on properties of high-strenght steel. Galvanizing adversely affects the mechanical properties of high-strenght steel. This paper also examines the influence of hod dip galvanizing at hardness high-strenght steels. The task is to assess how the yield stress can galvanize steel.
Influence of hod dip galvanizing on properties of high-strenght steels
Keywords: žárové zinkování; vysokopevnostní oceli; mechanické vlastnosti; tvrdost; vliv; hod dip galvanizing; high-strenght steels; mechanical properties; hardness; influence