Typy letadel pro dálkové tratě v civilní letecké dopravě - Obuch, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Bakalárska práca je venovaná téme Výber lietadiel pre dlhé trate v civilnej doprave. Tému práce som si vybral vďaka môjmu intenzívnemu záujmu o letectvo a leteckú techniku. V budúcnosti by som sa chcel profesionálne venovať práci v osobnej leteckej doprave. V bakalárskej práci sa venujem základným faktorom, ktoré sa zohžadňujú pri výbere lietadlovej techniky, ako aj samotným lietadlám pre dlhé trate.

This bachelors work deals with Long-range Aircraft Types in the Civil Air Transport. I picked out this theme because of my intense interest about aviation a aeronautical technics. In my future professional career I would like to work in civil air transport. In bachelors work I attend to basic factors that affect selection of aeronautical technics, also long-range aircraft itself.
Long-range Aircraft Types in the Civil Air Transport
Keywords: Prevádzkové charakteristiky; náklady; metódy porovnávania; lietadlá pre diažkové lety; Operational characteristics; costs; methods of comparison; long-range aircraft