Virtualizace FITkitu - Vavruša, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Práce se zabývá komplexní virtualizací výukové platformy FITkit. První část bakalářské práce popisuje rozšíření knihovny libkitclient o podporu virtuálních zařízení a návrh protokolu pro sdílení platformy FITkit v IP sítích. Protokol je rozšířen o podporu automatického vyhledávání zařízení v místní síti pomocí protokolu UDP multicast. Druhá část práce se zabývá návrhem architektury pro vzdálený překlad aplikací pro platformu FITkit a její implementací v programech fcmake a QDevKit. Poslední část práce shrnuje dosažené výsledky a představuje další možnosti rozšíření.

Thesis presents a method of FITkit hardware platform virtualization. First part describes an extension of the libkitclient library to support virtual devices and discusses a protocol design for FITkit device sharing in the IP networks. The protocol is extended to offer an automatic device discovery in local network based on UDP multicast. The second part of the thesis presents an architecture for a remote compilation of FITkit platform binaries and the implementation in the fcmake and QDevKit. The last chapter summarizes implemented tools and presents possible future extensions.
FITKit Virtualization
Keywords: FITkit; QDevKit; libkitclient; virtualizace; síť; TCP/IP; protokol; ASN.1; X.680; X.690; UDP; TCP; multicast; FITkit; QDevKit; libkitclient; virtualization; network; TCP/IP; protocol; ASN.1; X.680; X.690; UDP; TCP; multicast