Návrh mostu o jednom poli přes silnici I/53 - Hučík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Cílem této bakalářské práce je návrh mostu přes silnici. Byly vypracovány tři varianty přemostění. Konstrukce byla navržena jako rámový most o jednom poli s rozpětím 35,1 m. Výpočet účinku zatížení je proveden v progamu Scia Engineer. V této práci byl proveden návrh a výkresová dokumentace mostovky a sloupu.

The aim of this bachelor thesis is the design and analysis of bridge across the road. Three variants were designed. The structure was designed as a one-span frame bridge with a parabolic haunch with of span range of 35,1 m. The calculation of load efects eas made in software Scia Engineer. Both design and relevant drawing documentation of the bridge deck and pillar.
Design of the single span bridge accros the road I/53
Keywords: předpjatý betonový most; rámová konstrukce; parabolický náběh; jedno pole; mezní stav použitelnosti; mezní stav únosnosti; výkresová dokumentace; prestressed concrete; frame construkction; parabolic haunch; one-span bridge; ultimate limit state; iltimate serviceability state; drawing documentation