Zastřešení autobusového nádraží s provozní budovou ve Vrchlabí - Vondráček, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Předmětem řešení bakalářské práce je návrh a posouzení ocelové konstrukce autobusového nádraží ve Vrchlabí. Ta je řešena jako spolupůsobící ocelový skelet provozní budovy s konstrukcí venkovního zastřešení nástupiště Návrh byl uvažován ve čtyřech variantách pro provozní budovu. Sledována potom byla především tíha celé této dílčí konstrukce i s ohledem na střešní plášť. Vybraná varianta je pak zakomponována do rozsahu celé konstrukce. Návrh a posouzení bylo provedeno dle platných norem s využitím výpočetního programu Scia Engineer.

The subject of bachelor's thesis is design and assessment of steel load-bearing construction of bus station in Vrchlabí. It is designed as a co-operating load-bearing steel pillar based structure with the construction of the outdoor platform. The design was considered in four different options for inner building. Followed was mainly the weight of inner structure with respect to the roof deck. The selected option is then incorporated into the scope of the entire structure. Design and assessment was conducted in accordance with the applicable standards and by using a computer program Scia Engineer.
The roof structure of a bus station with facilities in Vrchlabí
Keywords: Nosná konstrukce; ocel; sloup; průvlak; vazník; zatížení; spoj; montážní styk; šroub; svar; kotvení; základ; autobusové nádraží; Load-bearing construction; steel; column; girders; trusses; load; beam contact connection; bolts; welds; anchoring; foundation; bus station