Vliv provedených stavebních prací na tržní hodnotu stavby - Káňová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2018)
Diplomová práce se zabývá stanovením vlivu provedených prací na rodinném domě a porovnání tohoto vlivu na tržní hodnotu stavby v různých lokalitách. V teoretické části jsou definovány základní pojmy z odborné literatury a legislativy. Byl vytipován rodinný dům ve stavu před rekonstrukcí v městysu Boleradice a poté dvě podobné lokality obec Hostěradice a město Koryčany. V praktické části byly vypočítány obvyklé ceny před rekonstrukcí. Byla navržena rekonstrukce domu a vypočítány náklady na stavební práce položkovým rozpočtem. Pomocí databáze nemovitostí po rekonstrukci byla stanovena obvyklá cena obdobných nemovitostí po rekonstrukci. V závěru vlastní práce byla provedeno porovnání a analýza výsledků v jednotlivých lokalitách a tím byl splněn cíl práce v podobě stanovení vlivu provedených stavebních prací na RD a porovnání v různých lokalitách.

The diploma thesis addresses the influence of building work carried out on the family house and the comparison of this influence in various localities. The theoretical part defines the basic terms from professional literature and legislation. A family house prior to reconstruction in the town of Bolera-dice was selected and then two other similar sites of the municipality of Hostěradice and the town of Koryčany. In the practical part, the customary prices were calculated before reconstruction. The reconstruction of the house was projected and the costs of construction work were calculated using an itemised budget. By means of a database of real estate properties after reconstruction, the prices of similar real estate properties after the reconstruction were established. The conclusion of the the-sis presents a comparison and analysis of the results at individual sites, and thus fulfils the objective of the thesis by determining the impact of construction work on the family house and comparing this in different locations.
Influence of Construction Work Carried Out in a Building on its Market Value
Keywords: Rodinný dům; rekonstrukce; cena obvyklá; porovnávací metoda; tržní ocenění; užitná plocha; zastavěná plocha.; Family house; reconstruction; customary price; comparative method; market valuation; usable area; built-up area.