Přípojný podvozek pro štěpkovač - Poul, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Předmětem této diplomové práce je konstrukční návrh přívěsného podvozku pro štěpkovače firmy LASKI, včetně vytvoření výkresové dokumentace. Nedílnou součástí je pojednání o veškerých legislativních předpisech, které musí přípojné vozidlo dané kategorie splňovat. Dále provedení dynamické simulace jízdy pomocí multi-body systému. A na základě těchto výsledů je provedena pevnostní analýzu rámu pomocí metody konečných prvků.

The goal of this thesis is structural design of the trailer for a LASKI chippers and to create a construction drawings. Important part is information about legislation rules, which this trailer has to fulfill. The aim of this work is to do a dynamic simulation using multi-body system. Results of this simulation are used for a stress analysis witch using a fine element method.
The trailer for a chipper
Keywords: Štěpkovač; rám přívěsu; přívěsové nápravy; dynamická simulace; metoda konečných prvků; Chipper; trailer frame; trailer axle; dynamic simulation; finite element method