Generování kódu z modelů Petriho sítí - Frlička, Eduard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
PNtalk je jazyk využívaný na modelovanie objektovo orientovaných petriho sietí. Existujúci simulátor implementovaný v jazyku Smalltak slúži na modelovanie a ladenie, pre nasadenie v praxi, je potrebné reprezentovať tieto modely efektívnejšie. Táto práca sa zaoberá práve tvorbou efektívnejšej reprezentácie, konkrétne transformáciou do jazyku C++. V práci boli riešené problémy paralelného vyhodnocovania petriho sietí, optimalizácie vyhodnocovania prechodov a dynamické typovanie.

PNtalk is a language used for modelling of object-oriented Petri nets. The existing simu- lator implemented in Smalltalk language is used mainly for modelling and debugging. For practical use, however, a more efficient representation of Petri net models is needed. This work presents a C++ representation of object-oriented Petri nets.
Code Generation from Object Oriented Petri Nets
Keywords: Petriho siete; PNtalk; C++; generátor kódu; prekladač; Petri networks; PNtalk; C++; code generator; compiler