Laboratorní dohledový systém - Bošeľa, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá riešením dohľadového monitorovacieho systému pre školské laboratórium. Popisuje laboratórne prvky, ich účel a stav pred aplikovaním konfigurácie, zároveň obsahuje porovnanie komerčných dohľadových systémov a výber jedného, ktorý bol aplikovaný. Podstata práce je zameraná na protokol SNMP a jeho využitie pri monitorovaní laboratórnej siete. V praktickej časti práce je vytvorená konfigurácia dohľadového systému, ktorý je aplikovaný v sietí laboratória a zabezpečuje tak monitoring a dohľad nad sieťovým laboratóriom.

This bachelor thesis deals with network monitoring solution for school laboratory network. Describes the laboratory network devices, their purpose and condition before applying configuration, it also contains a comparison of commercial supervision network systems and the choice of one that has been used. The essence of the thesis is focused onto SNMP protocol, its use in laboratory network monitoring. In the practical part of the thesis is created the system supervision configuration, which is applied into laboratory network and ensures the supervision and monitoring for whole laboratory network.
Laboratory Monitoring System
Keywords: Monitoring; dohľadový systém; VLAN; IP; PRTG; SNMP; Trap; Cisco; prepínač; smerovač; Monitoring; supervision system; VLAN; IP; PRTG; SNMP; Trap; Cisco; switch; router