Konsolidovaná účetní závěrka - Bursík, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou konsolidované účetní závěrky a analýzou finanční situace skupiny podniků podléhající konsolidované účetní závěrce. Základním cílem práce je posouzení finanční pozice vybrané skupiny podniků pomocí metod finanční analýzy a specializovaných modelů, nalezení případných slabých míst a vytvoření návrhů vedoucích k odstranění nalezených nedostatků a zlepšení finanční situace skupiny.

Master’s thesis deals with the consolidation of financial statements and analysis of financial condition of group subjected to consolidated financial statements. Fundamental thesis goal is an assesment of financial position selected group of companies by methods of financial analysis and specialized models. It leads to finding potential weaknesses and creation of proposals leading to eliminate discovered weaknesses and improving the financial situation of group.
Consolidated Financial Statements
Keywords: Konsolidovaná účetní závěrka; účetnictví; finanční analýza; Saarbrucký model konsolidační celek; míra vlivu; plná metoda; koncern; synergický efekt; řízení likvidity; cash pooling; fiktivní cash pooling; reálný cash pooling; consolidated financial statements; accountancy; financial analysis; Saarbruck model; consolidation group; level of impact; full method; concern; synergic effect; liquidity management; cash pooling; fictive cash pooling; real cash pooling