Návrh konstrukce rozmetadla tuhých statkových hnojiv - Pacher, Ján (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Diplomová práca sa zaoberá konštrukčným návrhom rozmetadla tuhých statkových hnojív a následnou pevnostnou kontrolou samonosnej konštukcie. Úvod práce tvorí rešeršný rozbor súčastných konštrukčných riešení rozmetadiel na trhu s podobnými parametrami ako v zadaní práce. Následné kapitoly sa zaoberajú koncepčným návrhom rozmetadla, príprave výpočtového modelu, vhodnej náhrade daných komponentov a vyhodnotením samotnej pevnostnej analýzy. K diplomovej práci je doložená čiastočná výkresová dokumentácia. Práca bola vytvorená v spolupráci so spoločnosťou ZDT Nové Veselí.

The diploma thesis deals with the structural design of a solid manure spreader and the subsequent strength control of self-supporting construction. The introduction of the work consists of a research analysis of current design solutions of spreaders on the market with similar parameters as in the assignment. Subsequent chapters deal with the conceptual design of the spreader, preparation of the calculation model, suitable replacement of the components and evaluation of the strength analysis itself. The diploma thesis is accompanied by partial drawing documentation. The work was created in cooperation with ZDT Nové Veselí.
Design of the manure spreader
Keywords: rozmetadlo hnojív; statkový hnoj; rozmetacie ústrojenstvo; podlahový dopravník; pevnostná analýza; manure spreader; manure; spreading device; floor conveyor; strength analysis