Jeřábová kočka hradidlového portálového jeřábu - Oliva, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem jeřábové kočky s hlavním a pomocným zdvihem dle zadaných parametrů. Cílem práce je vypracování technické výpočtové zprávy a výkresové dokumentace. Technická zpráva pojednává o návrhu mechanismů zdvihu, mechanismu pojezdu a návrhu a pevnostní kontrole rámu jeřábové kočky. Výkresová dokumentace zahrnuje výkres sestavy zdvihu, výkres sestavy pojezdu, výkres sestavy ocelové konstrukce rámu a celkový výkres sestavy jeřábové kočky.

This master´s thesis deals with the design of a crane trolley with the main and ancillary lift according to the specified parameters. The aim of the work is the elaboration of technical calculations and drawing documentation. The technical report deals with the design of lifting mechanisms, travelling mechanism and design and strength control of the crane frame. The drawing documentation includes a stroke assembly drawing, a travel assembly drawing, a frame steel structure assembly drawing, and a general crane cat assembly drawing.
Crane cat of a stoplog handling crane
Keywords: Jeřábová kočka; portálový jeřáb; mostový jeřáb; mechanismus zdvihu; mechanismus pojezdu; pevnostní výpočet.; Crane trolley; gantry crane; bridge crane; lifting mechanism; traveling mechanism; strength calculation.