Návrh změny organizační kultury ve vybraném podniku - Novozámský, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Cílem diplomové práce je návrh změny organizační kultury ve vybraném podniku. V první části mojí práce jsou popsány nejvýznamnější teoretické pojmy jako vymezení organizační kultury, prvky organizační kultury anebo metody rozboru organizační kultury. Druhá část je poté orientována na identifikaci současné organizační kultury, a to pomocí dotazníkového šetření a polostandardizovaných rozhovorů. Na základě výsledků výzkumu daných metod jsou stanoveny konkrétní návrhy, které poslouží k zdokonalení současné situace.

The aim of the thesis is to propose changes in organizational culture in a selected company. In the first part of my work the most important theoretical concepts are described such as definition of organizational culture, elements of organizational culture or methods of organizational culture analysis. Second part is then focused on the identification of the current organizational culture, using a questionnaire survey and semi-standardized interviews. Based on the results of the research of the given methods, concrete proposals are defined to improve the current situation.
Concept for Organizational Culture Change in a Company
Keywords: Organizační kultura; výzkum; změna organizační kultury; podnik; Organizational culture; research; organizational culture change; company