Příprava a charakterizace polymerních kompozitních systémů s přídavkem grafenu - Zálešáková, Romana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2021)
Cílem této diplomové práce je studium polymerních kompozitních systému s přídavkem grafenu, výroba testovacích těles a stanovení jejich mechanických a termických vlastností. Teoretická část práce se zabývá grafenem, jeho strukturou, přípravou a vlastnostmi. Následně se věnuje jeho funkcionalizaci a derivátům a dále jsou obecně rozebírány polymerní nanokompozity s přídavkem grafenu. Experimentální část se zabývá přípravou vybraných testovacích těles, která byla podrobena tahové a ohybové zkoušce a DMA.

The aim of the master’s thesis is study of polymer composite system with the addition of graphite, production of test specimen and determination of their mechanical and thermal properties. The theoretical part deals with graphene, its structure, preparation and properties. Subsequently, it deals with functionalization and derivates and nanocomposites polymers with the addition of graphene are generally analyzed. The experimental deals with the preparation of selected specimens. Tensile and laternal tests and DMA were used for study.
Preparation and characterization of graphene/polymer composites
Keywords: Grafen; deriváty grafenu; polymerní nankompozity; mechanické a termické vlastnosti; Graphene; graphene derivates; nanocomposites polymers; mechanical and thermal properties