Řešení konfliktů na pracovišti - Jakešová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Tato práce se zabývá analýzou součastného stavu firmy Antonín Král, zhodnocením situace a návrtem řešení zjištěných problémů, kterými jsou konflikty na pracovišti, absence a nezapojení zaměstnanců do života firmy. První část je zaměřená na vysvětlení pojmů týkajících se této tématiky. V druhé části je dále představena firma Antonín Král, je provedena analýza v této společnosti, jsou vyhledány nedostatky. Výsledkem je pak návrh řešení problémů s absencí a zavedení firemních porad. Pro podporu lepšího řešení konfliktů na pracovišti jsem navrhla samostatnou příručku pro řešení konfliktů na pracovišti.

This thesis deals with analysis of the current situacion in the firm Antonín Král. Then the evaluation of the firm, and the proposals of improvement. Expecially of the conflicts in the workplace and absence from work. First part is focused on explication of the facts. The second part deals with Antonín Král company introducing and analysis of this company. By this analysis are descovered deficiencis. The last part contains my proposals to solve absence, conflicts and how to involve employes in to the firm. Conclusion is the Brogure of solution of conflict on workplace.
Conflict Resolution in the Workplace
Keywords: Tým; týmová práce; konflikt; vedení lidí; řešení problémů.; Team; Teamwork; Conflict; People-leading; Problem resolving.