Vizuální programování robotických aplikací - Ling, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá rozšířením funkcionality systému ARTable, který je postavený na frameworku ROS. V rámci práce bylo rozšířeno uživatelské rozhraní tak, aby bylo možné vytvářet nové nebo upravovat stávající programy pro robota PR2 přímo na dotykovém stole. Veškerá rozšíření jsou implementována v jazyce Python za využití frameworků ROS a Qt. Rozšíření je plně funkční a propojené se zbytkem systému ARTable.

The purpose of this thesis is to extend the functionality of ARTable system, which using Robot operating system (ROS). In this thesis, user interface was extended and now it is possible to create new or edit already created programs for PR2 robot using touch table. All extensions are implemented in Python using ROS and Qt frameworks. The extensions are fully functional and connected to the rest of the system.
Visual Programming of Robotic Tasks
Keywords: Vizuální programování; ARTable; PR2; Robotický operační systém; Qt; uživatelské rozhraní; interakce člověka s robotem; Visual programming; ARTable; PR2; Robot operating system; Qt; user interface; human-robot interaction