Diagnostika fotovoltaických článků pomocí LBIV - Sládek, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Cílem této diplomové práce je seznámení se s metodami měření fotovoltaických článků. Práce se zabývá také nejčastějšími defekty, které vznikají při výrobě fotovoltaických článků, dále je zde navrhnuto a realizováno diagnostické pracoviště používající metodu Light Beam Inducted Voltages (LBIV). Pomocí této metody jsou analyzovány struktury fotovoltaických článků a porovnány s metodou Light Beam Inducted Current (LBIC).

This dissertation main point is to take up with fotovoltanic cells metering methods. Dissertation work dwells with the most common defects rising during the fotovoltanic cells manufacturing. Also, there is a diagnosis workshop proposal and realisation. Workshop uses the Light Beam Inducted Voltages (LBIV) method. By the help of this method, fotovoltanic cells structures are analised and compared to the Light Beam Inducted Current (LBIC).
Diagnostic of photovoltaic cells by LBIV
Keywords: Křemíkový solární článek; LBIV; LBIC; defekty; Silicon solar cells; LBIV; LBIC; defects