Analýza dosahu signálu bezdrátových sítí - Šimek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá popisem návrhu a implementace systému pro výpočet pokrytí bezdrátových sítí, je implementována jako webový portál, a napsána v programovacím jazyce Java. Text práce popisuje práci s použitými platformami, popis výpočetní metody ITU-R P.1812, který je použit pro získání intenzity elektrického pole a základní informace o elektromagnetických vlnách. Hlavní funkcí systému je výpočet a zobrazení informací o pokrytí a správa zákazníků pro danou firmu.

This master's thesis describes process of design and development of the system for calculating the coverage of wireless networks, it is implemented as a web portal and written in the Java programming language. The text of the thesis describes the work with the used platforms, a description of the ITU-R calculation method P.1812, which is used for calculation electric field strength and basic information about electromagnetic waves. The main function of the system is to calculate and display coverage of wireless networks and customer management information.
Analysis of Wireless Signal Coverage
Keywords: Java; Spring; PostGIS; Postgres; ITU-R P.1812; bezdrátové sítě; výpočet pokrytí; intenzita elektrického pole; elektromagnetické vlny; ERP systémy; Google API; prostorová databáze.; Java; Spring; PostGIS; Postgres; ITU-R P.1812; wireless networks; coverage calculation; electric field strength; electromagnetic waves; ERP system; Google API; spatial database.