Design ultrazvukového detektoru - Velecký, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Bakalářská práce se zabývá designem ultrazvukového detektoru, profesionálního přístroje k objevování úniků plynu z pneumatických systémů. Cílem bylo vytvoření intuitivního přístroje s výrazným vzhledem, který bude respektovat všechny ergonomické, technické a estetické požadavky. Podařilo se zjednodušit obsluhu a manipulaci s detektorem.

This bachelor thesis deals with design of acoustic emission detector, a professional device for leak detection in pneumatic systems. The aim was to create an intuitive device that would have a distinct appearance and respect all ergonomic, technical and aesthetic requirements. Manipulation with the device was made easier.
Design of Acoustic Emission Detector
Keywords: design; ultrazvukový detektor; únik plynu; pneumatický systém; akustická emise; design; ultrasonic detector; gas leak; pneumatic system; acoustic emission