Domov pro seniory, domov se zvláštním režimem - Tománková, Marie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Předmětem diplomové práce je návrh novostavby domova pro seniory, domova se zvláštním režimem, ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby. Objekt je částečně podsklepený se čtyřmi nadzemními podlažími a zastřešený jednoplášťovou plochou střechou. V prvním nadzemním podlaží jsou řešeny společné, provozní prostory a prostory určené ke komerčnímu využití. Ostatní nadzemní podlaží jsou totožné a slouží jako ubytovací část. V suterénu je umístěno převážně technické zázemí. Konstrukční systém je stěnový obousměrný z cihelných zdících prvků, s výjimkou suterénního nosného zdiva, které je ze železobetonu. Objekt je založen na základových pásech a patkách. Stropní konstrukce jsou monolitické železobetonové. Celý objekt je zateplen kontaktním zateplením a opatřen provětrávanou fasádou.

The subject of my diploma thesis is the design of a new building "retirement home", a home with a special regime, in the form of project documentation for the construction. The building is partly basement with four above-ground floors and covered by a single-layer flat roof. On the first floor there are common, operational spaces and spaces for commercial use. The other above-ground floors are identical and serve as an accommodation. There is mostly technical background in the basement. The construction system is a wall bi-directional of brick masonry elements, with the exception of basement masonry, which is made of reinforced concrete. The object is based on foundation pads and strips. Ceiling structures are monolithic reinforced concrete. The whole building is insulated by contact insulation and has a ventilated facade.
Senior center
Keywords: Diplomová práce; domov pro seniory; domov se zvláštním režimem; provětrávaná fasáda; zděná konstrukce; jednoplášťová plochá střecha; monolitický železobetonový strop; cihelné zdivo; Diploma thesis; retirement home"; a home with a special regime; ventilated facade; masonry structura; warm flat roof; cast-in-place reinforced concrete floor; brickwork