Optimalizace daňové povinnosti u vybraného subjektu - Ondrová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na pohledávky po splatnosti u vybraného subjektu, a to především z daňového hlediska. Teoretická část práce se zabývá stěžejními instituty pro dané téma diplomové práce. V analytické části je popsán současný způsob řešení pohledávek po splatnosti z daňového hlediska u vybraného subjektu. V praktické části jsou uvedeny návrhy daňové optimalizace pohledávek subjektu.

This diploma thesis is focused on overdue receivables of the selected entity, especially from the tax perspective. The theoretical part deals with the key concepts used in this thesis. The analytical part describes the current method of dealing with overdue receivables of the selected entity from the tax point of view. The practical part contains recommendations for tax optimization of the entity’s receivables.
Optimization of the Tax Liability of the Selected Subject
Keywords: pohledávka; daň; daňová optimalizace; opravné položky k pohledávkám; postoupení pohledávky; receivable; tax; tax optimization; adjustments to receivables; assignment of receivables