Administrační systém hlasování zastupitelstev - Krejčíř, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Cílem této práce bylo rozvinout stávající administrační systém projektu zabývajícího se vizualizací hlasovacích dat o možnost správy databází a o obecnější podporu různých typů samosprávných orgánů. Pomocí frameworku Flask a knihovny React bylo vytvořeno rozšíření dovolující přímo v administračním rozhraní vytvářet, mazat, exportovat a importovat relační databáze. Do systému byla dále integrována NoSQL databáze MongoDB, do níž jsou exporty relačních databází zálohovány. Obecnější podpory dalších typů orgánů bylo dosaženo úpravou stávajících komponent. Hlavním přínosem práce by měl být snadnější přenos databází mezi jednotlivými větvemi projektu a snížení rizika ztráty dat. Zobecněná správa by pak měla dovolit jednodušší integraci dalších typů orgánů do systému.

The goal of this work was to extend the existing administration system of a voting data visualisation project by incorporating database management capabilities and general support for different types of local authorities within the system. Using the Flask framework and the React library, an extension was created to allow the creation, deletion, export and import of relational databases directly in the administration interface. The NoSQL database MongoDB was also integrated into the system, to which relational database exports are backed up. General support for other types of authorities was achieved by modifying existing components. The main benefit of this work should be easier transfer of databases between different branches of the project and reduced risk of data loss. The generalised management should allow easier integration of other types of authorities into the system.
Council Voting Management System
Keywords: informační systém; redakční systém; databáze; samospráva; otevřená data; Flask; React; MariaDB; MongoDB; information system; content management system; databases; local government; open data; Flask; React; MariaDB; MongoDB