Návrh systémové elektroinstalace rodinného domu s FV systémem a jeho ekonomické zhodnocení - Brtnický, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato diplomová práce se věnuje problematice návrhu silových a datových rozvodů řízených systémovou elektroinstalací. Cílem práce je seznámit s danou problematikou a vytvořit projekt elektroinstalace pro rodinný dům, jenž zahrnuje fotovoltaickou elektrárnu. Úvod práce popisuje systémové elektroinstalace, jejich možnosti, topologie, výhody či nevýhody oproti standardním elektroinstalacím, uvádí přehled hojně používaných sběrnicových systémů a to zejména zvoleného systému Foxtrot. Následně pokračuje představením samotného objektu, pro který je projekt určen. Navazuje návrh kompletní elektroinstalace a fotovoltaické elektrárny. Na závěr je uvedeno ekonomické zhodnocení projektu.

This master´s thesis applies to design of power and data wiring controlle by an intelligent wiring. The aim is to get to know the issue and design a project for family house that includes fhotovoltaic power station. In the introduction is a description of the inteligent wirings, its potential, topology, advantages or disadvantages towards standard electroinstallations,it also presents an overview of widely used intelligent wiring, especially Foxtrot. What follows is the subject itself for what is the project designated for. The next topic will be a presentation of complete electroinstallation and photovoltaic power station. It all ends with an economic evaluation of the whole project.
Draft of intelligent wiring for a house with a PV system and its economic evaluation
Keywords: Systémová elektroinstalace; Foxtrot; centralizovaný systém; aktor; senzor; FV systém; Intelligent wiring; Foxtrot; centralized system; actuator; sensor; PV system